Home RetetePeste SOMON CARAMELIZAT

SOMON CARAMELIZAT

by Anescot Monica

Dacă vreți să evadați din cotidian, puteți să o faceți simplu, îndreptându-vă spre o mâncare exotică.  Preferința mea se îndreaptă spre peștele caramelizat. Îmi place gustul dulce/sărat pe care îl găsim în bucătăria asiatică. O savoare exotică, pe care o putem adapta la gustul nostru.

SOMON CARAMELIZAT

Pentru 6 persoane

Ingrediente:

1 file somon de 1,5 kg

200 g bacon tăiat cubulețe

4 linguri sos soia

3 linguri sirop de arțar

3 cuișoare

1 căpățână  de usturoi

1 buchet asortat (dafin, cimbru, țelină)

câteva boabe de piper

1 lingură cu susan

6 linguri ulei de măsline

Pregătiți o marinată, cu sosul de soia, siropul de arțar, cuișoarele , piperul, buchețelul asortat și uleiul. Amestecați-le bine și ”înveliți” peștele cu marinata.  Puneți-l într-un vas care poate fi folosit la cuptor.

Acoperiți cu un plastic și lăsați să se marineze cel putin 12 ore la rece. Preferabil o noapte.

După ce ați marinat peștele, recuperați sosul marinatei într-o cratiță,  adăugați-i usturoiul tăiat mărunt și baconul.  Puneți-le pe foc mediu și lăsați să fiarbă până scade la jumătate.

Intre timp presărați susanul peste pește,  puneți-l în cuptorul încins la 210 grade [termostat 7], timp de 10 minute. Tava cu pește trebuie plasată la jumătatea cuptorului.  După 10 minute, scoateți tava din cuptor și acoperiți peștele cu sosul. Dacă nu serviți peștele imediat, acoperiți-l cu un staniol și păstrați-l la cald în tavă, cu ușa cuptorului întredeschisă.  Serviți imediat când îl scoateți din cuptor, acompaniat de orez alb.

Secretul meu: Uneori folosesc 2 linguri de miere  în locul siropului de arțar și îl servesc cu ”spaghetti” de morcov sau dovlecel.

You may also like

1 comment

PAHARE CU SOMON AFUMAT SI AVOCADO – Confidente Gastronomice ….si nu numai 14 februarie 2020 - 13:19

[…] putin suc de lămâie să nu se oxideze. Asezonați cu sare și piper. Decorați cu bucățele de somon, ceapă verde, icre roșii, etc. Păstrați totul la […]

Reply

Leave a Comment