PĂSTRĂVUL este un peste originar din America. Este un peste căruia îi plac apele curate și cu temperaturi până la 18° maxim. Este unul dintre peștii cei mai consumați în Europa. Marea majoritate a peștilor provin din crescătorii. Păstrăvii curcubeu „arc en ciel”, pot trai și 10-15 ani și pot atinge până la 8-10 kg. Specimenele mari sunt folosite pentru reproducere.
PĂSTRĂV MEUNIER
(Pentru 6 persoane)
Ingrediente:
- 6 păstrăvi de 250-300 g fiecare
- 150 g de unt
- 60 g de făină
- sucul de la 2 lămâi
- o lingură de pătrunjel tocat
- sare, piper proaspăt râșnit
Mod de preparare:
Spălați peștele și uscați-l cu hârtie absorbantă. Sărați-l, piperați-l, și dați-l prin făină.
Încălziți untul într-o tigaie pe foc mic să nu se înnegrească. Puneți pestele la prăjit 5-6 minute pe fiecare parte. Odată pestele fript, adăugați sucul de lămâie deasupra și lăsați-l pe foc încă 2 minute. Stropiți-l cu untul în care l-ați fript, presărați pătrunjelul tocat și serviți-l imediat. Acompaniați de cartofi la abur.
Secretul meu : Câteodată, las păstrăvii în lapte rece cu sare 30 de min. Îi usuc, îi dau prin boia, sare, piper și făină. Scutur surplusul și îi pun la prăjit.
2 comments
Frumoasa prezentare, reteta testata a fost delicioasa. Astept si alte retete interesante
Multumesc mult